Testgyertya


Testgyertya használatának lépései:
  • Kellékek: testgyertya, védőkorong (minden Naturhelix gyertyacsomag tartalmazza), egy pohár víz a gyertya kioltásához és egy pohár víz a kezelendő személy részére.
    .

  • A kezelt személy kényelmesen helyezkedjen el fekvő pozícióban úgy, hogy a gyertya merőlegesen a kezelendő ponthoz érhessen. Kendővel, törölközõvel takarja le a kezelt területet.

  • A védőkorongot húzza a gyertya alja és a jelzővonal közé. A gyertya felső, szélesebb végét gyújtsa meg.

  • Figyelem: Várja meg, amíg a testgyertya kürtőhatása kialakul (balra), és a füst csak felül távozik (jobbra) (ez maximum fél perc)!

  • Gyengéden illessze a gyertya alsó, gézfilterrel ellátott végét a kezelendő pontra vagy testrészre. A védőkorong a kezelő személy keze fölött legyen a kezelés során.

  • Amikor a gyertya kb. 1 cm-re leégett a jelzővonal fölött, gondosan oltsa el a pohár vízben. A kezelés után rövid pihenés, relaxáció javasolt.

A meridiánok elmélete szerint a testi tüneteket, fájdalmakat az életenergia áramlásának zavarai okozzák. A fő meridiánok (energiavezetékek) pontjainak (akupresszúrás/akupunktúrás pontok) stimulálásával az energiaáramlás befolyásolható, a tünetek enyhíthetők, ebben lehet segítségünkre a testgyertya. A testgyertya enyhe hő és vákuum hatásával valamint a gyógynövények gőzeinek segítségével stimulálja a meridiánokon lévő akupunktúrás pontokat és enyhítheti a tüneteket. A testgyertyával kezelhető minden olyan energiapont melyhez hozzá tudunk férni. A gyertya hatását rövid megelőző masszírozással, enyhe nyomással fokozhatjuk. Nehezen elérhető helyen lévő vagy speciális problémát kezelő pontoknál kérje képzett természetgyógyász tanácsát.

A testgyertya ajánlható általánosságban:
- enyhébb végtag vagy ízületi problémák kiegészítő kezeléseként
- fejfájás, migrénes panaszok esetén
- tisztítókúrákhoz
- természetgyógyászati kezelésekhez

Naturhelix testgyertya illatváltozatai, és hatásai
Ánizs - emésztési zavarok, rossz közérzet
Borsmenta - nátha, allergia, fejfájás
Citromfű - stressz, migrén, frontérzékenység
Csalán - méregtelenítés, reuma
Eukaliptusz - légzési problémák, megfázás
Fahéj - keringési zavarok, depresszió
Geranium - depresszió, fülfájás
Kakukkfű - kimerültség, ideggyengeség
Kamilla - gyulladás, görcsök, megfázás
Levendula - fejfájás, depresszió
Muskotályzsálya - görcsök, emésztési zavarok
Rozmaring - izomfájdalmak, reuma, szédülés
Teafa - torokgyulladás, légúti problémák

Egyéb illóolajok és oldat specialitások:
Kristály - szorongás, depresszió
Propolisz - megfázás, gyulladások, asztma, legyengült immunrendszer, méregtelenítés

Fontos információ: A testgyertya használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást. Leírásaink nem tekinthetők egészségügyi szaktanácsadásnak. Egészségének megőrzésével, esetleges betegségével kapcsolatosan kérdezze meg kezelőorvosát, szakorvosát, gyógyszerészét.