Fülgyertya használatának lépései:

Kellékek: 1 pár fülgyertya (mindig mindkét fület kezeljük), védőkorong, egy pohár víz a gyertya kioltásához, pamut kendő, törölközõ vagy pamut fülgyertyázó kendő a fülkörnyék és a haj befedéséhez, gyufa vagy öngyújtó.

A kezelt személy kényelmesen feküdjön az oldalára úgy, hogy a feje vízszintes helyzetben legyen és a kezelő személy könnyen hozzáférhessen a fülhöz. Kendővel, törölközõvel takarja le a kezelt személy haját, vállát.

A védőkorongot húzza a gyertya alja és a jelzővonal közé. A gyertya felső, szélesebb végét gyújtsa meg.

Figyelem: Várja meg, amíg a fülgyertya kürtőhatása kialakul (balra), és a füst csak felül távozik (jobbra) (ez maximum fél perc)!

Gyengéden illessze a gyertya alsó, gézfilterrel ellátott végét a hallójáratba.

A védőkorong a kezelő személy keze fölött legyen a kezelés során.
Amikor a gyertya kb. 1 cm-re leégett a jelzővonal fölött, vegye ki a gyertyát a fülből, és gondosan oltsa el a pohár vízben. Ezután végezze el a kezelést, ugyanilyen módon a másik fülben is. A kezelés után rövid pihenés, relaxáció javasolt.

Fontos információ: A fülgyertya használata nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást. Leírásaink nem tekinthetők egészségügyi szaktanácsadásnak. Egészségének megőrzésével, esetleges betegségével kapcsolatosan kérdezze meg kezelőorvosát, szakorvosát, gyógyszerészét.